TREND DAFTAR SYARIKAT SDN BHD TAHUN 2018

3 SEBAB PADA TAHUN 2018 NI ANDA HARUS DAFTAR SYARIKAT SDN BHD YANG DI SERTAKAN DENGAN SESI LATIHAN


Sejak akta syarikat baru di laksanakan pada tahun 2016, Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) membenarkan penubuhan syarikat Sdn Bhd dengan minima SEORANG PEMOHON. Dia lah pengarah dan juga pemegang saham dalam masa yang sama. Senang kan? Jadinya untuk elakkan sebarang ketidakpatuhan terhadap hal pensyarikatan, makanya pada tahun 2018 anda harus membuat pilihan mendaftar syarikat Sdn Bhd dengan setiausaha syarikat yang menyediakan sesi latihan berkala. Oleh yang demikian tahun ini 2018 Millionmind aka SUPER Incorp membuat keputusan untuk adakan sesi latihan berkala dengan tajuk yang berlainan pada setiap sesi. Ya lah dah urus sorang2 kan..makanya kita bertanggungjawab untuk bantu dengan beri ilmu yang berkaitan.

Pihak LHDN dan KASTAM juga memperkasakan operasi mereka, jadi banyak kerja-kerja penguatkuasaan tak kira lah anda Enterprise atau Sdn Bhd. Oleh yang demikian makanya sebab itu kita bantu hal-hal pematuhan dengan beri ilmu. So…senang lah kan ada pihak yang guide kan benda ni. Di samping tu bila anda tahu perkara yang sepatutnya tentang Sdn Bhd mudah lah anda juga untuk follow up dengan setiausaha syarikat anda.

Cerita bab daftar syarikat Sdn Bhd ni, anda bukanlah jumpa setiausaha syarikat sekali ja masa penubuhan. Sesi latihan merupakan tempat anda utarakan persoalan dan mana tahu ada idea-idea baru untuk kembangkan lagi bisnes sedia ada. Setiusaha Syarikat berdepan dengan pelbagai karenah usahawan. Sedikit sebanyak input juga dapat di beri masa sesi latihan berkala yang di sediakan.

Alhamdulillah gambar bawah ni adalah sesi pertama dengan topik Entiti perniagaan. Perkongsian kita berkisar nak guna entiti perniagaan dalam urusan sehari-hari. bila jumpa funder ka..crowdfunding ka..atau sesiapa yang nak jadi funder kita. Kenal asas dan buat pemilihan. Kita kongsikan juga bab holding, subsidiary dan associates company. Ada rezki kita repeat lagi tajuk ni.

Tajuk seterusnya adalah Dokumentasi perniagaan dan tip pengurusan kewangan pada 17 January 2018, RABU.

Info lanjut:
www.wasap.my/60176476900/infopensyarikatan
www.wasap.my/60176476900/infopensyarikatan
www.wasap.my/60176476900/infopensyarikatan

#SUPERIncorp
#Millionmind4u


Artikel daripada www.millionmind4u.com


Untuk urusan penubuhan syarikat boleh ke: www.registersdnbhd.com